U trendu

Jurić: Istragu o Markoviću i podvodjenju trebalo izmestiti u Beograd a ne u Kraljevo

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić izjavio je danas da nije za to da tužilačka istraga u slučaju navoda o podvodjenju maloletnica u Jagodini bude vodjena u Kraljevu, već da je s obzirom na važnost slučaja trebalo da bude prebačena u Beograd.

On je za TV N1 povodom odluke da se za postupanje u predmetu protiv predsednika Skupštine grada Jagodina Dragana Markovća Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu, rekao da bi bilo besmisleno da istraga nije prebačena u nadležnost drugog tužilaštva, ali da ga je iznenadilo što je to Kraljevo.

„Uobičajeno je da nečinjenjem dolazimo do toga da gradjani imaju opravdanu sumnju kako će se voditi istraga, kao i u ishod procesa. Republički tužilac mora da se uključi i preuzme slučaj, jer ovo nije običan slučaj ni običan optuženi, svaka druga teritorija i grad, sem Beograda, mene ne zadovoljava“, rekao je Jurić.

Jurić je ocenio i da će u tom slučaju biti pritisaka i dodao da više veruje u Republičko tužilaštvo, iako može da postoji sumnja i tada, jer će pritisci i dalje postojati, ali da bi predmet trebalo prebaciti u Beograd.

To što su Osnovnom javnom tužilaštvu u Jagodini krivičnu prijavu protiv Marinike Tepić podnele 393 žene, za Jurića je potvrda da „tu nisu čista posla“.

„Gledao sam Palmu na televiziji koji je nesmotreno rekao da su kod njega dolazili i poptpisivali, za mene je to potvrda da ima nečega. Kada se odjednom 393 osobe jave da tuže jednu osobu, a zna se da su to žene iz javnih preduzeća, ne ostaje mi ništa drugo nego da kažem – zašto bi te žene tužile“, dodaje Jurić.

On je rekao da ne sumnja u verodostojnost izjave svedoka, i da ukolko bude napravljena greška i kiks u ovom slučaju, biće napravljena šteta.

„Ako je tačno kako je svedok govorio, moramo imati ključne dokaze. Amnestirati nekoga za ono što svedok tvrdi, onda smo u problemu. Oprezni smo sa iznošenjem činjenica koje imamo. Ovo može biti velika šteta i za svedoke koje i mi imamo, mogu da se obeshrabre ako se desi kiks“, upozorio je Jurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.