U trendu

Klačar: Izborni proces usko grlo, potrebno prilagodjavanje propisa

Izvršni direktor organizacije CeSID Bojan Klačar ocenio je danas povodom izbora koji bi trebalo da budu održani 21. juna, da je „čitav izborni proces usko grlo“ i da očekuje da će Republička izborna komisija morati da prilagodi ili promeni neke propise.

„Videćemo da li će država praviti boksove za glasanje, kako je bilo u Južnoj Koreji, da li će odvojiti starije od 65 godina, ili one koji su preležali koronu“, rekao je Klačar za TV Prva.

Klačar je naveo da će predizborna kampanja u svakom slučaju morati da bude „bez kontakata sa biračima“, kao i da očekuje da će u njoj preovladjivati ekonomske teme.

On je rekao da prema proceduri, izborna komisija nekoliko dana nakon ukidanja vanrednog stanja na sednici trreba da usvoji rokovnik izbornih radnji, koji će predvideti i datum do kada treba da budu predate izborne liste.

Klačar je za televiziju Prva rekao da je rok za predaju izbornih lista u rokovniku izbornih radnji najčešće 15 dana pre dana glasanja.

„Videćemo da li će neka od devet lista koje su predale svoje potpise da se povuče ali realnije je da će one stranke koje su predale liste izaći. Očekujemo i liste onih koji su ih najavili a nisu ih predali (pre uvodjenja vanrednog stanja), pokret Metla i DSS“, kazao je Klačar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)