U trendu

Koalicija Moramo: Glas za nas i Biljanu Stojković je jedini garant za zabranu iskopavanja litijuma

Koalicija Moramo ocenila je danas da je glas na predstojećim izborima za njih, kao i za njihovog predsedničkog kandidata Biljanu Stojković „jedini garant“ da se prekine rad kompanije „Rio Tinto“ u Srbiji, kao i da se zabrani iskopavanje litijuma na njenoj teritoriji.

„To je glas za vladavinu prava, demokratiju, solidarnost, ljudska prava, zdravu životnu sredinu, čist vazduh, pitku vodu u svim domovima i plodnu zemlju, to je glas za dobar i pristojan život svakog pojedinca“, navodi se u saopštenju te koalicije.

Istakli su da je Stojković doktorka nauka, profesorka Biološkog fakulteta, autorka brojnih naučnih radova, neumorna aktivistikinja i borkinja za ljudska prava, članica saveta Skupštine slobodne Srbije, kolumnistkinja sajta Peščanik, humanista, filantrop i borkinja za zaštitu životne sredine.

„Moramo da našu dugogodišnju borbu za pristojan i normalan život svih gradjana i gradjanki, sa ulica, trgova, njiva prenesemo u Skupštinu Grada Beograda, republički parlament i Andrićev Venac, u institucije u kojima možemo promeniti sistem i uspostaviti dobro funkcionisanje svih segmenata države“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar