U trendu

Koalicija NADA: Vučić da raspiše izbore, to je jedino rešenje za izlaz iz političke krize

Koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), pozvala je danas predsednika Aleksandra Vučića da raspiše vanredne izbore, „ako zaista želi da političku diskusiju sa ulice preseli u institucije“.

Iz koalicije su naveli da na skupu Srpske napredne stranke u Beogradu, Vučić „nijednom rečju nije spomenuo izbore, iako je pre toga danima najavljivao da će na mitingu izneti koji će izbori biti i kada“.

„Jedino rešenje za izlaz iz političke krize za koju je vlast odgovorna, su izbori. Neka Vučić narodu pruži šansu da kaže šta ima u vezi njegove politike prema Kosovu i Metohiji koja je doživela potpuni slom, kao i o vrednostima koje treba da se neguju u našem društvu umesto agresije i nasilja koju sprovodi već 11 godina“, naveo je predsednik Novog DSS Miloš Jovanović.

Lider POKS Vojislav Mihailović ocenio je da je Vučić „shvatio da je izgubio poverenje naroda“, što se kako je dodao, pokazalo slabim odzivom na jučerašnjem mitingu SNS.

„Protesti građana mnogo su masovniji od onoga što smo juče videli. To što je juče na sebe obukao jagnjeću kožu, govoreći o dijalogu sa opozicijom, posle 11 godina sejanja mržnje i nasilja u našem društvu neće mu pomoći da mu iko poveruje“, ocenio je Mihailović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.