U trendu

Komesar EU i Dačić o doprinosu Srbije rešavanju migrantske krize

U Beogradu su danas razgovarali komesar EU za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristos Stilijanidis koji je u poseti Srbiji, i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je zahvalio na podršci Evropske unije, i za angažman Stilijanidisa u obezbeđivanju pomoći Srbiji pri regulisanju migrantske krize i adekvatnom tretmanu migranata, i izrazio nadu da će EU nastaviti podršku Srbiji, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Dačić je ocenio da je Srbija humanim i odgovornim postupanjem pokazala da deli zajedničke vrednosti sa Evropskom unijom i istakao da će Srbija ostati posvećena nalaženju sveobuhvatnog i kompromisnog rešenja krize, spremna da nastavi da pruži svoj doprinos i da preuzme svoj deo obaveza.

Komesar Stilijanidis je naglasio da je ponovo posetio Srbiju da bi izrazio podršku i najavio četiri miliona evra pomoći EU za humanitarne projekte za migrante u  Srbiji. EU je od 2015. godine najveći donator pomoći Srbiji za vanredne situacije.

Stilijanidis je ocenio da je Srbija pouzdan partner, na čiju saradnju EU može da računa i da se tokom svoje posete uverio u značajan napredak u obezbeđivanju uslova za migrante.

Stilijanidis je zaključio da je nesporna evropska perspektiva Srbije, da je Srbije deo Evrope, i da je budućnost Evropske unije i Srbije zajednička, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.