U trendu

Korporativni direktori: Nije tačno da je ambasador SAD napao Vučića

Asocijacija korporativnih direktora danas je demantovala navode tabloida da je američki ambasador u Beogradu Kajl Skot „pola sata pljuvao“ po predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sastanku održanom u tom udruženju.

U saopštenju je navedeno da je tačno da je sastanak održan i da je reč o jednom u nizu redovnih susreta koji se organizuju sa diplomatama i predstavnicima medjunarodnih finansijskih organizacija, bez prisustva medija.

„Fokus je bio na reformama, pre svega u pravnoj i poreskoj sferi, kao i reformama državne administracije i javnog sektora i na regulisanju odnosa sa susedima. Ni jednom rečju ni komentarom ambasador i diskutanti nisu pomenuli predsednika Srbije i njegove aktivnosti“, saopštila je Asocijacije korporativnih direktora.

Ambasador je, pre svega, precizirao poziciju Zapada u vezi sa integracijom Srbije u EU, posebno komentarišući poslednji dokument Evropske komisije po ovom pitanju, dajući niz predloga kako bi se ovaj proces ubrzao. Posebno je bitan stav da SAD sa mnogo više optimizma gledaju na integraciju Srbije u EU nego sama EU, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.