U trendu

„Kosovo će imati moderno oružje iz SAD“

Član Alijanse za budućnost Kosova i brat bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Daut Haradinaj, tvrdi da će kosovske bezbednosne snage, odnosno, kako je rekao, kosovska vojska, „imati najmodernije oružje u regionu“.

Ramuš Haradinaj je komentarisao odnose sa Beogradom u emisiji „Debata“.

„Jednog dana postići ćemo sporazum sa Srbijom, tako da takse nisu večne. Srbi su takođe umorni i hoće rešenja. Postoji veliko nezadovoljstvo“, rekao je sinoć Daut Haradinaj na javnom servisu Kosova.

Tvrdi i da se dopremanje robe iz Srbije ne blokira, već „oporezuje“, a da odnosi sa SAD zbog toga nisu urušeni, prenosi Kossev.

„Apsolutno je netačno da smo pokvarili odnose sa SAD jer tamo imamo mnogo prijatelja“, naveo je Haradinaj i dodao da će im baš ti prijatelji pomoći da „vojsku ojačaju sa sofisticiranim oružjem“.

On je dodao da će, dok, kako se izrazio, „susedi“ dobijaju „zarđalo oružje“ iz Rusije, Kosovo imati „moderno oružje iz SAD“.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Antisa

    Imate vi i tamo u SAD i NATO jos hocete da tuzite te vase priljateje ovo samo malo radi posjecanja dok su vas bombardovali a Kosovo oslobadzali ti tamo vasi priljatelji.

  2. Anonimni

    „Apsolutno je netačno da smo pokvarili odnose sa SAD jer tamo imamo mnogo prijatelja“, DAUT Haradinaj,baš ti prijatelji će POMOĆI da „VOJSKA KOSOVA“ ojačaju sa „modernim oružjem iz SAD“.sofisticiranim oružjem“.

Napišite komentar