U trendu

Kovačević (Narodna stranka): Amerikanci šansa za uspeh ili novu provaliju ekonomije

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević izjavio je danas da „koridori izmedju Prištine i Tirane i povezivanje Albanije sa Evropom“ nisu nacionalni interes Srbije, saopšteno je iz te stranke.

Kovačević je dodao i da dobra namera Amerikanaca mora biti usmerena ka industriji, malim i srednjim srpskim privrednicima, a „nikako tajkunima SNS režima“.

„Zalažemo se za svako ekonomsko unapredjenje albanskih i srpskih privrednika i gradjana. Zbog toga ćemo sa velikom pažnjom pratiti odnos doniranih i kreditnih sredstava američke države srpskoj ekonomiji, ukoliko i to ne bude državna tajna“, rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, Narodna stranka ima projekte i programe u interesu malog običnog čoveka i njegovog srpskog poslodavca, zarad budućnosti naše dece.

„Pozdravljamo dolazak američke Medjunarodne razvojne finansijske korporacije ( DFC) u Srbiju. Kao odgovorna stranka trudićemo se svojom budnošću i autoritetom uglednih članova Odbora za privredu i preduzetništvo da najveći deo sredstava koji nam Amerikanci nude bude usmeren ka MSP i infrastrukturi, ali samo onoj koja ima smisla za srpsku ekonomiju“, rekao je Kovačević.

On je dodao da se protivi svakom kreditnom zaduživanju države „vodjenom od onih koji nikad ništa u svom životu pre politike nisu radili“.

„Njih je veoma lako prevariti. Lako je pored njih izgurati tudji nacionalni interes i zaposliti tudje ljude. To ne smemo nikako dozvoliti, jer će ceh plaćati naši poreski obveznici“, naveo je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.