U trendu

Kozarev primio učesnike programa YIHR, pozdravio festival 'Mirdita-Dobar dan'

Grupu od 20 mladih Srba i Albanaca koji borave u Beogradu od 30. maja do 2. juna u okviru programa Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR) „Prošlost se nastavlja“ danas je primio zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Dušan Kozarev.

Zahvaljujući srpskim i albanskim studentima na poseti, Kozarev je izrazio zadovoljstvo što oni žele da uče o prošlosti, da saznaju o aktuelnim odnosima Beograda i Prištine i perspektivi suživota Srba i Albanaca.

„Osvrnuvši se na učestale napade na Srbe, koji su se u poslednjih nekoliko dana desili u pokrajini, zamenik direktora Kancelarije za KiM je naglasio da je od izuzetnog značaja da se na našim prostorima obezbedi dosledna zaštita ljudskih prava, u skladu sa najsavremenijim evropskim i svetskim standardima“, saopštila je Kancelarija. 

„Pozitivan primer je održavanje festivala ‘Mirdita-Dobar dan’, u tradicionalno otvorenom i slobodnom Beogradu, nasuprot aktuelnoj situaciji na Kosmetu, gde su se u poslednjih nekoliko dana desili nedopustivi napadi na Srbe, čak i na žene i decu“, rekao je Kozarev. 

Na sastanku Kozareva s mladima s Kosova i iz drugih krajeva Srbije je „postignuta saglasnost o potrebi za većom saradnjom mladih Srba i Albanaca na realizaciji zajedničkih višenacionalnih studentskih projekata, u cilju jačanja međusobnog poverenja, koji će voditi Balkan ka boljoj budućnosti“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar