U trendu

Kršić (SRS): Nepotreban novi posrednik u naplati karata u gradskom prevozu u Beogradu

Član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke (SRS) Uroš Kršić danas je ocenio da nema potreba da Grad Beograd traži posrednika u naplati karata u gradskom prevozu.

„Neće biti poboljšanja u gradskom prevozu niti će karte biti jeftinije kada dosadašnjeg posrednika, firmu Apeks, zameni neka duga firma koja će naplaćivati karte i upravljati vozilima“, naveo je Kršić u saopštenju.

On je podsetio da je ugovor sa firmom Apeks istekao 20. septembra prošle godine, što je, po njegovim rečima, bila prilika da gradska vlast „prekine štetno delovanje“ tog ugovora.

Umesto toga, kako je dodao, trajanje ugovora je produženo prvo do Nove godine, a kasnije do 31. marta ove godine.

„Istekom ugovora softver za naplatu karata i ceo sistem prešao je u gradsku svojinu i Grad Beograd je imao priliku da sam zaradjuje od prodatih karata. Umesto toga raspisan je tender za naplatu karata i upravljanje vozilima, sa rokom prijave 25. februara ove godine“, kazao je Kršić.

Naveo je da se na tender prijavila samo jedna firma koja ispunjava uslove, Kentkart Southeast Europe, koja je, kako tvrdi, vlasnik firme Apeks.

Kršić je rekao da je uslovima tenderu predvidjeno da izabranoj firmi od ukupnog prihoda od pridaje karata u gradskom prevozu pripada 7,92 odsto, dok je Apeks zaradjivao 8,53 odsto, kao i da će biti zaposleno više kontrolora i da će biti više objekata gde će se prodavati karte.

„Očigledno je da neće biti nikakvog napretka u funkcionisanju gradskog prevoza. Jedino će budući posrednik u naplati karata imati nešto manju zaradu“, kazao je Kršić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.