U trendu

Kurti posle susreta sa Lajčakom: Dijalog nije ni prvi ni drugi prioritet

Predsednik pokreta Samoopredeljenje (PS) Aljbin Kurti je večeras izjavio da dijalog sa Srbijom ne može biti ni prvi ni drugi prioritet vlade.

Posle sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom, Kurti je rekao da ne poriče važnost dijaloga sa Srbijom, ali da on treba da bude dobro pripremljen i iskren.

Rekao je da ga je Lajčak informisao o procesu dijaloga uopšte.

„Još jednom sam objasnio da smo na ovim izborima pobedili svojim programom pravde i zapošljavanja, da smo u uslovima pandemije COVID-19 i da nismo protiv dijaloga, ali želimo da je principijelan i dobro pripremljen“, rekao je Kurti medijima posle susreta sa Lajčakom.

Kurti je upitan da li će dijalog sa Srbijom biti prvi prioritet kada on bude na čelu Vlade Kosova.

„To ne može biti ni prvi ni drugi prioritet, jer su to pravda i zapošljavanje. Ne poričem značaj dijaloga – takođe za EU, Kosovo i Srbiju i region, ali najvažnije je da je ovaj dijalog dobro pripremljen. Da bude iskren dijalog u kojem nismo pod pritiskom vremena, ali smo posvećeni suštini“, rekao je Kurti.

Kazao je da tokom sastanka nije bilo razgovora o mapi EU u kojoj je Kosovo prikazano kao deo Srbije.

Lajčak će se sutra ujutro sastati sa vršiocem dužnosti predsednika Vjosom Osmani, nakon kojeg je najavljena konferencija za medije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar