U trendu

Lajčak danas u Beogradu posle posete Prištini

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastaće se danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je ranije saopšteno u Briselu, Lajčak, koji je juče boravio u Prištini, dolazi u Srbiju kako bi pratio sprovođenje onoga što je odlučeno i dogovoreno u Briselu, i pripremio sledeće korake i sastanke.

Lajčak je u Prištini najavio da će u ponedeljak u Briselu biti sastanak šefova kosovskog i srpskog pregovaračkog tima Besnika Bisljimija (Bislimi) i Petra Petkovića.

Posle sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem (Albin) i Bisljimijem, Lajčak je rekao da su razgovarali o procesu normalizacije odnosa i narednim koracima posle sastanka lidera Kosova i Srbije 2. maja u Briselu.

Lajčak je bio i u Severnoj Mitrovici, gde je rekao da se na severu oseća napetost i nepoverenje, ali da dijalog ima kapcitete da se to rešava.

To je prva Lajčakova poseta Beogradu i Prištini posle sastanka Vučića i Kurtija 2. maja u Briselu na kojem je usvojena Deklaracija o nestalima, ali nije ostvaren pomak po pitanju Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar