U trendu

Lajčak posle sastanka Radne grupe: Uveren sam da će naći trajno rešenje za registarske tablice

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas u Briselu, nakon sastanka članova Radne grupe za pitanje registarskih tablica, da je uveren da će oni pronaći trajno rešenje.

Lajčak je naveo da je danas u Briselu održan treći sastanak Radne grupe koja radi na pronalaženju trajnog rešenja za pitanje registarskih tablica i dodao da su delegacije Kosova i Srbije vodile „detaljnu diskusiju“.

„Uveren sam da će oni pronaći trajno rešenje za dobrobit svojih gradjana“, naveo je Lajčak na Tviteru.

Kriza koja je u septembru izbila na severu Kosova zbog pitanja registarskih tablica, okončana je sporazumom Beograda i Prištine u Briselu, na osnovu kojeg su se specijalne jedinice kosovske policije povukle sa prelaza Jarinje i Brnjak, dok su lokalni Srbi istovremeno deblokirali puteve ka tim prelazima.

Kriza je okončana dogovorom o primeni režima nalepnica za registarske tablice kao privremene mere, do pronalaska trajnog rešenja. Sporazumom od 30. septembra predvidjeno je formiranje Radne grupe, sačinjene od predstavnika EU, Beograda i Prištine, koja treba da nadje trajno rešenje u roku od šest meseci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.