U trendu

Lazović: 'Moramo' izlazi samostalno i na parlamentarnim izborima

Radomir Lazović iz koalicije „Moramo“, koju čine Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak i Otvorena gradjanska platforma „Akcija“, izjavio je danas da će ta koalicija na beogradskim i parlamentarnim izborima definitivno izaći samostalno.

Lazović je agenciji Beta kazao da ne postoji mogućnost da koalicija „Moramo“ nastupi na zajedničkoj listi s Ujedinjenom opozicijom Srbije, koju čine SSP, DS, NS i PSG.

Komentarišući nedavnu izjavu predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa da bi bilo dobro da Ujedinjena opozicije Srbije i koalicija „Moramo“ nastupe na zajedničkoj listi na parlamentarnim izborima, Lazović je podsetio da je Ne davimo Beograd još prošlog septembra dostavio predsedniku SSP-a predlog sporazuma za saradnju.

„Predložili smo nastup u više programskih kolona, koordinaciju oko kontrolora na biračkim mestima, nenapadanju i dogovor oko zajedničkog kandidata za predsednika Srbije. Medjutim, taj sporazum iz nama nepoznatih razloga nije potpisan“, rekao je Lazović.

Naveo je da je tim sporazumom bilo predvidjeno da lista koja osvoji najviše mandata predloži kandidate za premijera i gradonačelnika Beograda.

Lazović je rekao da su istraživanja pokazala da će se na predstojećim izborima najbolji rezultat postići izlaskom u programskim kolonama i da će programske kolone u zbiru imati više glasova i osvojenih mandata, nego kada bi se išlo s jedinstvenom listom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar