U trendu

Lazović (Zeleno levi klub): Zbog Belivuka i Savamale vlast vredja opoziciju

Poslanik Zelenog levog kluba – Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije, Radomir Lazović, rekao je danas da su se od poslanika vlasti u Skupštini, umesto odgovora o Veljku Belivuku i rušenju u Savamali, čulei „tirade i najgrublje vredjanje“ opozicije.

On je novinarima rekao da su, pošto je on juče postavio poslaničko pitanje tužiteljki Zagorki Dolovac i ministru Aleksandru Vulinu o Belivukovoj izjavi o rušenju Savamale, poslanici Srpske napredne stranke (SNS)optuživali opoziciju da je, kako je kazao „Belivukova ekipa“.

Pokazao je naslovnu stranu jednog tabloida na kojoj su fotografije Belivuka i nekoliko poslanika Zelenog levog kluba sa natpisom „Veljin gang“, te naglasio da je cilj poslanika SNS da njihove govore preuzmu režimski tabloide, da to bude i na društvenim mrežama.

Kazao je da je to veoma opasno i da vodi i u fizičke napade na opoziciju, podsetio na Belivukov iskaza na sudu u vezi s rušenjem Savamale, obezbedjivanje mitinga Srpske napredne stranke i inaguracije predsednika Srbije.

Istakao je da su to pitanja koja interesuju gradjane Srbije, te dodao da Belivuk juče nije bio prvi koji je kazao da iza rušenja Savamale stoji vlast.

Rekao je i da u budućoj vladi Srbije ne bi smeli da budu oni iz vlasti koji imaju veze sa rušenjem u Savamali, i ukazao na ministra finansija Sinišu Malog koji je u vreme rušenja Savamale bio gradonačelnik Beograda.

„Smatramo da takvi ljudi ne treba da budu ni u Vladi Srbije, a ni u javnosti“, kazao je Lazović.

Podsetio je na izjavu predsednik Srbije Aleksandra Vučića koji je posle rušenja Savamale kazao da su za to odgovorni „kompletni idioti“, i na izjavu policajaca koji je priznao krivicu za neregovanje i nagodio se za kaznu.

Kazao je i da je u sličnoj situaciji kao sada Zeleno-levi blok, bio i Pokret Ne davimo Beograda pre nekoliko godina kada je pokrenuo proteste zbog rušenja Savamale. Dodao je da je predsednik Srbije tada u Skupštini pokazivao njegovu sliku i kako je Lazović kazao, „pričao da sam dobio novac iz inostranstva“.

Ukazao je i da su poslanici SNS veoma svesni toga što rade, uz ocenu da s njima Srbija nema budućnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.