Lečić: Na današnji dan je preminuo Nenad Bogdanović (DS), gradonačelnik Beograda

Branislav Lečić, kojeg je deo Demokratske stranke (DS) suprotstavljen zvaničnom rukovodstvu izabrao za predsednika, saopštio je da je na današnji dan, 2007. godine u 54. godini preminuo Nenad Bogdanović (DS), tadašnji gradonačelnik Beograda.

„Njegovo vreme pamtiće se po brojnim obnovama ulica, trgova, fasada, škola, vrtića, pozorišta, Beogradske arene, projekta izgradnje jeftinih stanova i stanova za socijalno stanovanje, pomoći socijalno ugroženim gradjanima i beneficijama za najsiromašnije. Bogdanović je osvetlio Beograd, jer je u njegovo vreme započeo projekat osvetljavanja fasada, mostova“, naveo je Lečić u saopštenju.

Podsetio je da je Beograd 2006. godine proglašen gradom budućnosti jugoistočne Evrope, a da se brojni projekti osmišljeni i započeti u njegovo vreme realizuju se i godinama posle njegove smrti.

„Jedan od simbola Beograda, „Most na Adi“ u potunosti je pripremljen u njegovo vreme, završen posle njegove smrti“, naglasio je Lečić.

Bogdanović je za gradonačelnika izabran na izborima 2004. godine, a pre toga je bio četiri godine predsednik Gradske vlade Beograda.

Obavljao i važne funkcije u Demokratskoj stranci, bio predsednik Gradskog odbora DS, u dva mandata potpredsednik stranke kao i zamenik predsednika stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.