U trendu

Ljimaj: Nakon pada Vlade Kosova da se poštuje Ustav i izbegnu vanredni izbori

Predsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj je posle susreta sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem izjavio da u situaciji nakon pada Vlade Kosova treba obezbediti poštovanje Ustava zemlje, ali i izbeći vanredne parlamentarne izbore.

Po njemu, predsednik Kosova treba, koristeći Ustav, da pažljivo sagleda mogućnosti izbegavanja izbora.

„Ono što ja verujem u situaciji u kojoj smo, imajući u vidu i stavove drugih političkih stranaka, je da predsednik koristeći Ustav treba da pažljivo sagleda mogućnosti da se izbegnu prevremeni izbori“, rekao je on novinarima.

On smatrada je poslednji dana bilo pokušaja uzurpacije ili mešanja u ovlašćenja Skupštine Kosova.

„Predsednik ili Vlada treba da shvate da je Parlament Kosova najviša institucija i niko ne može da uzurpira parlament, ili da pokuša da se postavi iznad njega“, kazao je Ljimaj.

Tokom današnjih konsultacija o izlasku iz sadašnje političke i institucionalne krize nakon izglasavanja nepoverenja Vladi Kosova, Tači se susreo sa predstavnicima Srpske liste, na čelu sa Goranom Rakićem, telefonski razgovarao sa liderom Alijanse novo Kosovo, Behdžetom Pacolijem, sa predstavnicima manjina, koalicijom Šest plus, a trenutno je na sastanku sa liderom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem.

Nakon okončanja današnjih sastanaka najavljena je Tačijeva konferencija za medije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar