U trendu

Lutovac (DS): Od najveće je važnosti da opozicija deluje sinhronizovano

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je danas da je od najveće važnosti da opozicija deluje sinhronizovano i da odbrani interes gradjana Srbije.

„Jedinstvo opozicije i dogovor makar o sinhronizovanom nastupu, ako ne i jedinstvenom, mora biti naš prioritet u ovom trenutku jer je zajedničko delovanje opozicije jedini put ka slobodnim izborima, smeni režima Aleksandra Vučića i normalnom životu gradjana Srbije u uredjenoj zemlji“, naveo je Lutovac u pisanoj izjavi.

On je rekao da je suviše toga na kocki da bi se ljudi iz opozicije fokusirali na različitosti umesto na ono što ih povezuje.

„A to je svest da je režim Aleksandra Vučića potrebno pod hitno smeniti, a čak je i sam Vučić svestan veličine problema u kom će se naći ukoliko ne uspe da nas spreči da jedinstveno nastupimo“, izjavio je Lutovac.

Povodom kritika na račun vlasti koje su stigle iz Evropskog parlamenta i američke administracije, Lutovac je rekao da srpski predsednik Aleksandar Vučić polako gubi podršku zapada ali da će cenu tog lutanja na medjunarodnoj pozornici na kraju plaćati gradjani Srbije.

„Zato je od najveće važnosti da opozicija deluje sinhronizovano i odbrani interes gradjana Srbije“, ocenio je Lutovac u pisanoj izjavi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.