U trendu

Lutovac: Moramo da se jedinstveno izborimo za normalnu Srbiju

 Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas, ispred predsedništva Srbije, da gradjani moraju da se izbore za normalnu Srbiju ali da je to nemoguće ako jedinstveno ne stanu protiv autokrate Aleksandra Vučića.

„Moramo da se izborimo za normalnu Srbiju, ali to je nemoguće ako nismo jedinstveni i ne kažemo dosta ovoj autokratiji i tiraniji i tome da jedan čovek upravlja državom i institucijama. Moramo biti jedinstveni i spremni da svi zajedno stanemo iza toga“, rekao je Lutovac.

On je rekao da kada ih ima puno policijski kordoni im ne mogu ništa.

Predsednik DS-a je kazao da Vučić nije spreman da razgovara ni sa opozicijom ni sa gradjanima.

Lutovac je kazao za Vučića da je čovek koji deli Srbiju i umesto da dodje i da se obrati gradjanima.

„On se, umesto toga, u svom kabinetu obraća onima koji treba da šire njegove laži. Mi smo tu da ukinemo fabriku laži čiji je glavni centar u Takovskoj (ulici)“, rekao je Lutovac dodajući da su sinoć ušli u RTS pošto ih javni medijski servis godinama ignoriše i ne daje šansu da i opozicija nešto kaže.

Lutovac je rekao i da Vučić ne razume posao kojim se bavi.

„Taj posao jeste posao u ime svih gradjana, ne samo onih koji mu se svidjaju. Pravi predsednik je predsednik svih nas, spreman da razgovara i čuje sve nas. Dokle će RTS biti takva dok to mi dozvoljavamo, ne smemo više to da dozvoljavamo“, rekao je Lutovac. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.