U trendu

Lutovac: Pitanje femicida nadilazi političke razlike, zahteva sinhronizovanu akciju

Potpredsednik skupštine Srbije i predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je danas da je femicid pitanje koje nadilazi političke razlike i da kao takvo zahteva sinhronizovanu akciju političkih aktera, državnih institucija i nevladinog sektora.

Kako se navodi u saopštenju koje je prosledila DS, Lutovac je na sastanku sa predstavnicima nevladine organizacije CRTA kazao da parlament u tome igra važnu ulogu, koju, prema njegovim rečima, može dodatno da unapredi kroz aktivno učešće u odborima, kao i kroz institut poslaničkih pitanja.

On je naveo da kao potpredsednik skupštine smatra da je borba protiv femicida pitanje od izuzetnog značaja za izgradnju društva pravde i društva bez nasilja i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da se to pitanje nađe u fokusu pažnje javnosti.

Zamenica programskog direktora CRTE Tamara Branković interesovala se na koji način skupština može dodatno da se uključi u rešavanje tog problema i naglasila da je femicid goruće pitanje koje zahteva uključenje najšire javnosti.

Dodala je da se nada da će udruživanje civilnog sektora u borbi protiv tog problema biti primer dobre prakse i za rešavanje drugih pitanja od opšteg interesa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar