Maja Gojković: Napredak u dijalogu o unapredjenju izbornih uslova, decembra tri zakona o tome

 Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je danas da je u medjustranačkom dijalogu o unapredjenju izbornih uslova ostvaren napredak, i najavila da će već u decembru parlament razmatrati tri predloga zakona iz te oblasti.

„Mnogo toga je učinjeno. Imamo Radnu grupu Vlade Srbije na čelu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem koja radi na unapredjenju uslova za izlazak na izbore, u skupštini su tri predloga zakona o kojima ćemo voditi raspravu već u decembru, vrše se obuke, održali smo javnu raspravu o ulozi medija“, rekla je predsednica parlamenta na Televiziji O2.

Prošlog petka je u Skupštini Srbije održana druga runda medjustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, uz posredovanje evro-poslanika i domaćih nevladinih organizacija.

Komentarišući sastanak predstavnika Evropskog parlamenta, kao posrednika u dijalogu o izbornim uslovima, sa predstavnicima opozicionih stranaka koje su najavile bojkot izbora, Maja Gojković je rekla da je taj sastanak nije iznenadio, nazvavši ga „doručkom kod Tifanija u ranu zoru“.

„Niko me nije zvao tamo pa mogu samo da nagadjam šta se dogadjalo. To su marginalni skupovi u senci po hotelima, a parlament služi za ozbiljne političke razgovore i za ozbiljne političare koji znaju da se samo u skupštini kreira politika jedne države“, rekla je predsednica Skupštine Srbije.

Govoreći o današnjem početku skupštinske rasprave o predlogu državnog budžeta za 2020. godinu, rekla je da očekuje da budžet bude usvojen krajem iduće sedmice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.