U trendu

Manojlović: Administrativna opstrukcija parlamenta, protest u četvrtak ispred Predsedništva

Direktor kampanje „Kreni – promeni“ Savo Manojlović rekao je danas da će u četvrtak, 20. januara, u centru Beograd biti organizovan protest zbog „administrativne opstrukcije“ Skupštine Srbije o verifikaciji narodne inicijative, čime bi se omogućilo prikupljanje potpisa za zabranu iskopavanja litijuma.

Manojlović je rekao na konferenciji za novinare da će protest biti organizovan ispred Predsedništva Srbije u 19 časova.

„Predali smo Narodnoj skupštini narodnu inicijativu i tražili smo hitnu verifikaciju a umesto verifikacije predsednika Republike dobili smo obaveštenje da je (narodna inicijativa) dostavljena Odboru“, rekao je on.

Naveo je i da su kontaktirali taj oi dbor da su se, kako je istakao, i „ljudi iz Odbora složili da uopšte ne vide razlog zašto je (inicijativa) dostavljena njima“.

„Očigledno je da se radi o administrativnoj opstrukciji“, rekao je Manojlović koji se novinarima obratio ispred Pionirskog parka.

Prethodno je pokušao da održi konferenciju za novinare na platou ispred Skupštine Srbije ali nije mogao jer ga je je grupa ljudi, koji se na tom mestu okuplja, neprestano ometala i vredjala.

Došlo je do i medjusobnog guranja jer su neki od okupljenih „ulazili u kadar“ snimateljima.

Manojlović je rekao da je njegov skup prijavljen policiji a potom je prešao ulicu i ispred Pionirskog parka se obratio novinarima.

„Sada smo videli fizičke napade. Sprečavaju nas da slobodno govorimo i upravo i zbog toga, u četvrtak u 19 časova ispred Predsedništva dolazimo da pokažemo da ova Narodna skupština nije skupština kakvu Beograd i Srbija zaslužuju“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar