U trendu

Manuel Saracin sa predstavnicima koalicije Moramo o evrointegraciji Srbije

Specijalni izvestilac Nemačke za Zapadni Balkan, Manuel Saracin, razgovarao je danas u Beogradu s predstavnicima koalicije „Moramo“ o evropskim integracijama Srbije i uskladjivanju njene spoljne politike sa EU, saopštila je članica te koalicije, „Ne davimo Beograd“.

Taj sastanak, deo zvanične posete nemačkog izvestioca Srbiji, dogovoren je prilikom nedavne posete Berlinu Dobrice Veselinovića i drugih predstavnika „Ne davimo Beograd“, navodi se izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Veselinović je naveo da je „na sastanku bilo reči o neophodnosti daljeg toka evropskih integracija Srbije i neophodnost usklađivanja spoljne politike sa EU“.

„Pored trenutne krize sa energentima, razgovarali smo i o načinima da Srbija krene u trajno rešavanje zavisnosti i od stranih energenata, ali i od fosilnih goriva i poveća udeo obnovljivih energenata u ukupnoj potrošnji“, rekao je on.

Naglasio je da je „Srbiji neophodna pravična energetska tranzicija na obnovljive izvore energije“.

Predstavnici koalicije „Moramo „su istakli da su za Srbiju važni usklađivanje spoljne politike sa EU, kao i podizanje standarda u oblastima kao što je borba protiv organizovanog kriminala, očuvanje životne sredine i sloboda medija.

Oni su kazali da smatraju i da je podizanje standarda važno, „možda i najviše“, u domenu smanjenja društvenih nejednakosti i podizanja kvaliteta života građana.

Na sastanku sa Saracinom u prostorijama „Ne davimo Beograd“ su bili Dobrica Veselinović, Nebojša Zelenović, Đorđe Miketić i Radomir Lazović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.