Mihajlović: Velimir Ilić izneo radnu verziju izveštaja o Koridorima

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će javnost biti upoznata sa problemima i rešenjima za Koridore, kada budu imali nešto konkretno, a da je njen nekadašnji kolega u Vladi, Velimir Ilić javnosti predstavio radnu verziju izveštaja u kome se analiziraju problemi na Koridoru.

„Neko je uzeo (radnu verziju izveštaja) iz Ministarstva i mi ne znamo ko je, i zato sam ja tražila od Tužilaštva da utvrdi ko je, dao bivše ministru Velimiru Iliću nešto što je radna verzija, kao da ja uzmem svoje beleške i dam ih medijima. Velimir Ilić daje neku informaciju koja je polutačna. Ja ne mogu da govori o radnoj verziji, ja neću to da radim“,  rekla je Mihajlović za Radio-televiziju Srbije, upitana o izveštaju koji je Ilić predstavio javnosti.

Ona je kazala da ne postoji deonica na Koridoru za koju Ministarstvo ne pravi poseban izveštaj, da je na skoro svim deonicama bilo nekih problema, ali je ponovila da je Ilić došao do radne verzije dokumenta.

„Koridori moraju da budu završeni na vreme“, rekla je Mihajlović i dodala da ima problema pri izgradnji Koridora, ali da kada prikupi sve relevantne informacije ona to iznese na Vladu Srbije i donese se odluke o rešenju problema.

Ministarstvo, na čijem je Mihajlović čelu, najavilo je ranije da će pozvati predstavnike Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da pomognu u utvrdjivanju na koji način je lider Nove Srbije Velimir Ilić došao u posed radnih dokumenta ovog ministarstva.

Ilić je izjavio juče u Čačku da je još u novembru rekao da ne želi da bude direktor Koridora Srbije jer su uočene brojne nepravilnosti na izgradnji autoputa Niš-Dimitrovgrad i pozvao se na izveštaj Ministarstva, u kome se navodi da je posebna radna grupa koja je formirana na zahtev Mihajlović, uočila mnoge nepravilnosti i nedostatke na izgradnji tog dela autoputa.

Ministarka je se na RTS-u osvrnula i na najavljenu izgradnju autoputa Beograd- Sarajevo i rekla da bi trebalo da bude napravljena radna grupa sastavljena od predstavnika Srbije i Bosne i Hercegovine, koja bi trebalo da ove godine pregleda tehničku dokumentaciju i ima jasnu sliku troškova, koji bi iznosili oko 800 miliona evra.

Upitana kada bi taj autoput mogao da bude završen, Mihajlović je rekla da je „to sada prerano govoriti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.