U trendu

Miketić (Zajedno): Šapić odgovoran za ugovor sa Kentkartom, hitno raspisati izbore

Predstavnik stranke Zajedno Đorđe Miketić ocenio je danas da je neophodno što pre raspisati izbore u Beogradu, zbog dešavanja sa javnim prevozom i firmom Kentkart.

Miketić je u saopštenju naveo da je „Šapić odgovoran za ugovor sa Kentkartom“, te ocenio da bi „sada da se izvuče nuđenjem „koruptivnih dilova ispod stola i sve dublje propada“.

Zapitao je i zašto se Šapić „tek sada“ setio da je ugovor grada sa Kentkartom izuzetno štetan i „nasilnim raskidanjem“ ugovora dovodi do situacije da će svi plaćati penale tog raskida.

„Jednostavan je odgovor, njemu treba par populističkih mera na kratak rok kao što su pojeftinjenje karte i besplatan prevoz za školarce, novo zapošljavanje partijskih kadrova…jer ga jedino zanimaju skorašnji izbori u Beogradu“, kazao je Miketić.

Prema njegovim rečima, Šapića šteta koju čini gradu i građanima ne zanima, jer dok penali budu stigli na naplatu, neće biti na mestu gradonačelnika.

„Kentakartu je nuđena direktna pogodba za nekakav novi unosan a sumnjiv posao što je međunarondni presedan i sramota koja će dugo još pratiti gradonačelnika, ali i sve Beograđane“, rekao je on.

Balkanska istraživačka mreža Srbije (BIRN) objavila je da audio snimci pokazuju da je šef kabinet Šapića nudio turskoj kompaniji Kentkart, zaduženoj za sistem naplate karata u gradskom prevozu, novi posao na nameštenom tenderu ukoliko pristanu na sporazumni raskid ugovora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar