U trendu

Miketić (Zajedno): Zatvaranje stanice Vukov spomenik na godinu i po je ponižavanje građana

Poslanik Zajedno Đorđe Miketić ocenio je danas da najavljeno zatvaranje podzemne stanice Vukov spomenik na godinu i po dana zbog popravke pokretnih stepenica, predstavlja „ponižavanje građana“ i da govori o „nesposobnosti“ gradske vlasti Beograda.

Miketić je naveo da je ta stanica BG voza „najvažnije čvorište u sistemu javnog prevoza za građane Beograda“ i ocenio da će njeno zatvaranje posebno uticati na studente kojima je to, kako je rekao, najbliža saobraćajna veza da stignu do fakulteta.

„Za godinu i po dana, koliko bi trebalo da traju radovi, može da se izgradi nova stanica. Svi znaju da u stanici Vukov spomenik postoje tri pokretne stepenice. Uvek se svuda u svetu adaptacije podzemnih železnica rade sukcesivno, prvo jedna, pa druga strana. Sve to može da se uradi za nekoliko nedelja, najviše mesec i po dana“, rekao je Miketić.

Podsetio je da se stranka Zajedno zalaže za razvijanje šinskog sistema javnog prevoza u Beogradu, i to produženjem ruta BG voza do Pančeva, Lazarevca i Mladenovca, i pozvao građane da potpišu onlajn peticiju „Voz za sve Beograđane“.

Plan Zajedno podrazumeva i završavanje pruge do aerodroma Nikola Tesla sledeće godine, adaptiranje postojećih tunela Karaburma i Kneževac, kao i produžetak BG voza do Karaburme i Rakovice, čime bi se, kako su naveli, iz te stranke, saobraćajne gužve u Beogradu u naredne dve godine smanjile za 26 odsto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.