U trendu

Milena Popović: Sud odlaže moje svedočenje

Nevenčana supruga ubijenog kosovskog političara Olivera Ivanovića, Milena Popović izjavila je danas da se neće pojaviti na sudskim ročištima zakazanim za 14. i 17. septembar, jer nije dobila poziv za svedočenje.

Popović je kazala agenciji Beta da je prethodno ročište na sudjenju za ubistvo Ivanovića, koje je trebalo da se održi 1. septembra, a na kome je bila pozvana, odloženo i da je očekivala poziv za prva naredna ročišta.

„Sutra se u Osnovnom sudu u Prištini nastavlja sudjenje za Oliverovo ubistvo, ali mog termina za svedočenje nema, što je neverovatno. Na sajtu Suda stoji da se nisam pojavila 1. septembra, što je netačno jer je to ročište otkazano par dana ranije“, rekla je Popović.

Po njenim rečima, Sud je naveo da s njom nije mogao da ostvari kontakt.

„I Sud i Tužilaštvo imaju moju adresu i broj telefona, jer smo već nekoliko puta razgovarali. Jasno je da se moje svedočenje iz nekog razloga odlaže“, istakla je Popović.

Advokat Ljubomir Pantović, koji zastupa optužene na sudjenju za ubistvo Olivera Ivanovića, potvrdio je za Betu da se Milena Popović ne nalazi na spisku svedoka za naredna dva ročišta.

„Popović se nalazi na spisku svedoka koje Tužilaštvo planira da sasluša za vreme glavnog pretresa. Ona sada nije pozvana jer, kako su obavešteni svi branjenici, Sud nije uspeo da s njom stupi u kontakt. Po svemu sudeći problem je do Suda, jer dostava poziva slabo funkcioniše na relaciji Priština – Beograd“, objasnio je advokat.

Pantović očekuje da će Popović sigurno biti saslušana u svojstvu svedoka, krajem septembra ili u oktobru.

Sudjenje za ubistvo Olivera Ivanovića počelo je 6. jula. Optužnica tereti šest osoba za umešanost u ubistvo: Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića, Radeta Basaru, Silvanu Arsović, Dragišu Markovića i Žarka Jovanovića.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine s više hitaca u ledja, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar