U trendu

Miletić: Zabrana o održavanju šetnje učesnika Parade ponosa sigurno neće biti doneta

Jedan od organizatora „Evroprajda 2022“ u Beogradu, Goran Miletić izjavio je da u sredu, 13. septembra u 16 časova, ističe rok kada bi država mogla da zabrani šetnju učesnika Parade ponosa, ali da organizatori takvu odluku ne očekuje.

Miletić je agenciji Beta kazao danas da država može da zabrani skup na otvorenom prostoru 96 sati pre održavanja, medjutim na osnovu dosadašnjih razgovora s predstavnicima vlasti zabrana o održavanju šetnje sigurno neće biti doneta.

„‘Evroprajd 2022’ će biti održan prema predvidjenom planu i programu. Od manifestacija na otvorenom prostoru, osim šetnje, biće i dva koncerta na Kalemegdanu čije održavanje nije upitno. Šetnja oko 15.000 učesnika ‘Evroprajda’ planirana je 17. septembra i počeće u 17 časova ispred Skupštine Srbije. Trenutno, s predstavnicima vlasti razgovaramo o modalitetima šetnje“, rekao je Miletić.

Na pitanje Bete, da li su reakcije pojedinih evropskih i američkih političara uticale da vlasti u Srbiji promene stav o „Evroprajdu“, Miletić je rekao da su presudni bili razgovori izmedju organizatora „Evroprajda“ i predstavnika države.

„Evropsku konvenciju o zaštiti ljudskih prava mora da poštuje svaki potpisnik, pa i Srbija“, kazao je Miletić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je rekao da „Evroprajd 2022“ neće biti održan pa čak da to od njega zatraže predsednici SAD i Rusije, Džozef Bajden i Vladimir Putin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar