U trendu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije pitao ministra BIH o istrazi pokušaja ubistva Vučića 2015.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Zvorniku da je od ministra bezbednosti BiH Selme Cikotića danas tražio informaciju o tome dokle je stigla istraga pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici 2015. godine, koji je tada bio premijer, a sada je predsednik Srbije.

„Tražio sam da me upozna dokle je stigla istraga o pokušaju ubistva Vučića, da vidimo šta zajedno možemo da uradimo da dodjemo do istine“, rekao je Vulin novinarima posle razgovora s Cikotićem.

„Mene, a verujem i mog kolegu Cikotića, zanima samo istina, ko je pokušao da ubije Vučića i kada će taj neko odgovarati“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije, dodavši da ta istina treba i Srbiji i BiH.

Cikotić je rekao da je, ne ulazeći u spekulacije u vezi s tim slučajem, prepustio prostor direktoru Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), koja jedina ima konkretnu ulogu u toj istrazi.

Po njegovim rečima, taj slučaj je „aktivan“, vodi ga Tužilaštvo BiH i saradjuju agencije koje su za to nadležne.

Vulin i Cikotić potpisali su danas u Zvorniku više sporazuma o saradnji.

Vučić je 11. jula 2015. godine u Potočarima odao počast žrtvama masakra u Srebrenici koji se dogodio na taj dan 1995. godine. Pošto je ostavio cveće na spomen-ploči, Vučić je s pratnjom krenuo ka izlazu, kada je masa počela da zviždi i viče „Alahu akbar!“ (Bog je veliki) i da baca kamenice i flaše vode ka njima. Okružen telohraniteljima, Vučić je otišao trčeći, dok su organizatori preko ozvučenja apelovali na mir.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.