U trendu

Mirović u Petrinji: Radimo na tome da odnosi budu okrenuti ka budućnosti

 Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas u Petrinji, u Hrvatskoj, da se radi na tome da odnosi dve zemlje budu okrenuti ka budućnosti a ne ka prošlosti.

„Želimo da radimo na tome da naši ukupni odnosi budu okrenuti ka budućnosti, a manje ka prošlosti“, rekao je Mirović a preneo Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

On se danas u Petrinji sastao sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom i predsednikom Saveta Srpskog nacionalnog veća Miloradom Pupovcem, povodom isporuke gradjevinskog materijala koji je obezbedila Pokrajina Vojvodina porodicama postradalim u zemljotresu.

Gordan Grlić Radman zahvalio je Srbiji na donaciji i Miroviću na iskazanoj želji da Pokrajinska vlada obnovi objekat javne namene u opštini Petrinja.

Milorad Pupovac rekao je da je pomoć koju je uputila Srbija za saniranje posledica zemljotresa, u ukupnom iznosu od dva miliona evra veoma značajna.

„Tako će se lakše zadovoljiti potrebe ljudi, a to je istovremeno i znak da se u ovoj velikoj nevolji pokazuje solidarnost“, kazao je Pupovac.

Tokom današnje posete Hrvatskoj, u mestu Begovići, Mirović je obišao sedam porodica čija su domaćinstva oštećena u zemljotresu, uručivši im ugovore za obezbedjivanje gradjevinskog materijala.

Mirović je posetio i Hram Svetog Spiridona Čudotvorca u Petrinji, koji je više puta rušen i čiju je obnovu pomogla Pokrajinska vlada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.