U trendu

Mitrović (DJB): Protest SNS u Nišu bio pokazna vežba vlasti

Predsednik niškog odbora Pokreta „Dosta je bilo“ Stefan Mitrović ocenio je danas da je taj grad na jugu Srbije proteklog vikenda bio „poligon za vežbu“ Srpske napredne stranke (SNS) koja je, „prvi put u novijoj istoriji sveta organizovala proteste protiv opozicije“.

„Možda je nekome zabavno da gleda razne performanse koje SNS organizuje svaki put kada treba braniti počinioce protivzakonitih radnji bliskih stranci ili kada povicima ‘Aco, Srbine’ treba prikrivati izdaju. Medjutim, to je vrlo opasna praksa, koja je utamničila državu, raspustila pravosudje, a policiju pretvorila u stranačko obezbedjenje. Ako tome dodamo pretvaranje medija u poslovnu pratnju SNS i njenog predsednika, ne ostaje ni malo mesta za zabavu“, naveo je on.

Kako se navodi u saopštenju, Mitrović je rekao da je organizovanje protesta vlasti protiv opozicije korak dalje u bahaćenju vlasti, ponižavanju gradjana i pretnjama drugačijem stavu i opozicionom delovanju.

„Upravo to jesu stubovi na kojima stoji Vučić i na koje je doveo Srbiju, bahatost, strah i ponižavanje. Nezadovoljstvo gradjana se usmerava na opoziciju koja ne donosi nikakve odluke, čime se krije ogromna odgovornost i nesposobnost onih koji vode državu i koji odlučuju o našim životima. Takodje, hrani se mržnja prema neistomišljenicima, koja počinje da predstavlja ozbiljnu opasnost i pretnju po bezbednost opozicionih aktivista“, smatra Mitrović.

Govoreći o bojkotu izbora, Mitrović je rekao da je u ovakvoj atmosferi nemoguće govoriti o normalnim, fer i poštenim izborima u zemlji.

„Gradjani su pod neprestanom egzistencijalnom pretnjom, kako oni koji rade u javnom sektoru, tako i oni u privatnom. Bez saradničkog odnosa sa SNS nema posla, nema mesta u vrtiću, ima pritiska inspekcija, policije, batinaša. O programu opozicionih stranaka jedva da ima reči u javnom prostoru, osim u slobodnoj interpretaciji blatoida i marionetskih elektronskih medija. Opozicioni lideri su zabranjeni na RTS-u. Birački spiskovi su u haosu. Gradjani su kupljeni ili zastrašeni. Zbog toga prava opozicija, SzS, PSG i DJB mora da istraje u bojkotu“, rekao je on.

On je dodao da te opozicione snage moraju da počnu da šalju jasne i nedvosmislene poruke o bojkotu.

„Bojkot se mora uozbiljiti i pojačati, a zahtevi pojednostaviti. Cilj je jasan, želimo fer izbore“, rekao je Mitrović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.