U trendu

Mladjan Djordjević: Oslobadjajuća presuda Dumanoviću dokaz da je Srbiju okupirala mafija

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas povodom presude kojom se bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović oslobadja po privatnoj krivičnoj tužbi direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića, da je ona dokaz da je Srbiju „okupirala mafija koja njome vlada prerušena u političku stranku“.

Dumanović, koji je i osnivač Oslobodjenja, izneo je niz tvrdnji o navodnoj korupciji u BIA, nekompetentnosti njenog direktora i veza delova agencije sa organizovanim kriminalom i poslovima sa narkoticima, ponovivši da su „Srpska napredna stranka (SNS)) i BIA delili novac od droge“, zbog čega je tužen.

„Oni koji treba da brinu o bezbednosti ove zemlje, od vrha policijskih uprava, pa do agencija, pod šapom su kriminalnog režima i stavljeni su u funkciju zaštite državnog kriminala“, kazao je Djordjević.

On je naglasio da će se „padom SNS otvoriti Pandorina kutija“ te da će tužilaštva i sudovi morati da rade punom parom da „raspetljaju sve kriminalne i koruptivne radnje u prethodnih devet godina“.

Djordjević je ponovio zahtev pokreta Oslobodjenje da Gašić treba da podnese ostavku na mesto direktora BIA.

„Mi od ranije tvrdimo da se BIA vodi nestručno i za politički i kriminalni interes. Ta institucija bi trebalo da brine o bezbednosti ove zemlje, a ne da proganja političke protivnike i štiti narko biznis vlasti“, dodao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar