U trendu

Nadam se da će neki svedok protiv Haradinaja preživeti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne može da pretpostavi kakva će biti odluka francuskog suda po pitanju izručenja osumnjičenog za ratne zločine Ramuša Haradinaja.

Dačić je kazao da bi on trebalo da bude izručen Srbiji ili da mu se sudi u Francuskoj, ako bi se po pravu odlučivalo, ali, pošto se sve gleda kroz političku prizmu, nije sigurno da će se tako desiti.

– U svakom slcucaju on će za nas ostati čovek koji je optužen za najteža dela, za zločin protiv civila. To nikako neće menjati naš stav – naglasio je on.

Upitan da prokomentariše optužnice protiv Srba na Kosovu i Metohiji, on je rekao da je to pokušaj da se napravi neka paralela onome što se dešavalo.

– Vidi se da je na Kosovu i Metohiji ubijen još jedan svedok. Oni će tako da teraju dok ne poubijaju sve svedoke i nadam se da će bar neko da preživi da svedoči protiv Haradinaja i drugih zločinaca – istakao je Dačić.

„Ne znam ššta pišše u pismima MSP, opššta konfuzija“

On je rekao da nije upoznat sa sadržajem pisma koje je Međunarodni sud pravde uputio članovima predsedništva BiH, a u vezi sa zahtevom za reviziju postupka protiv Srbije za genocid i ponovio da smatra da je taj zahtev opasan potez.

Dačić je na pitanje da li zna šta stoji u pismima koje je MSP poslao članovima Predšeništva BiH rekao da ne zna, ali da smatra da je to odraz opšte konfuzije koja postoiji.

– Verovatno se i oni (MSP) pitaju ko šta hoće u BiH i da li je to što je podneto pravno valjano ili nije – kazao je Dačić i ocenio da je i to još jedna dokaz da je reč o promašenoj temi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar