U trendu

Narodna stramka: Svako ko podržava Rio Tinto radi protiv interesa Srbije

Narodna stranka ocenila je danas da „svako ko podržava Rio Tinto, radi protiv interesa Srbije“.

Iz te stranke su ocenili da podrška američkog ambasadora Kristofera Hila projektu eksploatacije litijuma na zapadu Srbije „govori u prilog tezi da su se jako moćne sile udružile ne bi li se projekat Jadar kompanije Rio Tinto realizovao“.

„Narodna stranka je od samog početka smatrala da krivce ne treba tražiti u stranim kompanijama, koje su vođene interesom, došle u Srbiju, već protiv odluka naše Vlade da se otvori rudnik litijuma. Međutim, zaista ne možemo da budemo nemi na ovoliki medijski pritisak od strane kompanije koju nedvosmisleno podržava dobra većina moćnih zemalja iz sveta“, stoji u saopštenju.

Narodna stranka je podsetila da je „izričito protiv eksploatacije litijuma ko god hteo da se tom eksploatacijom bavi“.

„Nama je jasno koji su njihovi interesi, da je bolje da se rizik od zagađenja dešava u nekoj zemlji van EU a da se ‘zelena’ strategija razvija upravo u njihovim zemljama. Ali im isto tako poručujemo da mi nismo baš toliko naivni kolikim nas naivcima oni smatraju. Možda uspevaju da ucene vlast, da potkupe korumpirane ministre ali moraju računati na to da narod ne mogu da kupe i da rudnika litijuma u Srbiji neće biti“, naveli su iz Narodne stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.