U trendu

Narodna stranka: Podržan predlog SSP da Ponoš bude predsednički kandidat

Predsedništvo Narodne stranke (NS) odlučilo je večeras tesnom većinom glasova da podrži predlog stranke Slobode i pravde (SSP) o kandidaturi Zdravka Ponoša za predsednika Srbije, i odustalo od predloga da predsednički kandidat bude prvi potpredsednik NS-a Miroslav Aleksić.

„Svesni generacijske odgovornosti da se aktuelni diktatorski režim pod hitno pošalje u istoriju, kao i da su sabornost i jedinstvo najvažnijih opozicionih činilaca neophodan preduslov da bi se to dogodilo, Predsedništvo NS je donelo odluku da povuče predlog da prvi potpredsednik NS Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije“, saopštila je NS.

Kako je navedeno u saopštenju „tesnom većinom“ glasova, Predsedništvo NS je donelo odluku da podrži predlog SSP da zajednički kandidat koalicije za predsednika Srbije bude bivši funkcioner NS Zdravko Ponoš, rečeno je u saopštenju.

„Miroslav Aleksić će biti prvo lice NS u okviru naše koalicije na izborima za narodne poslanike u Skupštini Srbije“, istakla je NS.

Ranije večeras Glavni odbor Demokratske stranke podržao je predlog da Ponoš bude predsednički kandidat koalicije te stranke, NS-a i SSP-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar