U trendu

Narodna stranka pozvala lokalne samouprave da novac opredeljen za praznike preusmere za lečenje

Narodna stranka apelovala je danas na rukovodstva svih gradova i ostalih lokalnih samouprava u Srbiji da novac opredeljen za proslavu novogodišnjih praznika preusmere za lečenje bolesne dece.

Kako se navodi u saopštenju Narodne stranke, „nije vreme za pompezna slavlja, bine i vatromete“, već je vreme da lokalne samouprave podrže gradjane Srbije koji se bore da prikupe visoke iznose novca za spas dece čije lečenje ne može da obezbedi državni zdravstveni fond.

„Gradjani Srbije pokazuju dirljivu solidarnost i veliki trud da prikupe novac za lečenje teško obolelih mališana. Ipak, to nije dovoljno, a vremena za neku od te dece je sve manje. Naši plemeniti sugradjani prodaju sve što mogu, od hrane i garderobe do kuća, da prikupe tu teško dostupnu svotu novca. Zato tražimo od lokalnih samouprava da podrže gradjane koje je borba za život dece okupila i ujedinila“, navodi se u saopštenju.

Narodna stranka je apelovala „da se obustave novogodišnja slavlja i ne pali dodatna novogodišnja rasveta“, već da se umesto nje, „upali nada za život ove dece“ i pozvala je gradjane da podrže ovu inicijativu potpisivanjem peticije na: https://forms.gle/UUUFy8vcRcwaH8X26.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar