U trendu

Narodna stranka: Prodaja državnih apoteka ugroziće siromašne i stare

Narodna stranka (NS) protivi se prodaji Apotekarske ustanove Beograd, jer bi time glavni cilj postao profit, a ne sigurno snabdevanje gradjana lekovima, izjavio je danas predsednik Odbora Narodne stranke (NS) za preduzetništvo Vladimir Kovačević.

„Ako zamenik gradonačelnika Goran Vesić proda Apotekarsku ustanovu Beograd, koju čini mreža od više od 100 apoteka, posledica će biti zatvaranje svih neprofitabilnih apoteka u udaljenim delovima grada, pa će socijalno ugroženo stanovništvo i starci morati kilometrima da putuju po lekove“, naveo je Kovačević, prenela je NS.

On je naveo da „izbor leka u apotekama više neće biti stvar potrebe našeg stanovništva nego isključivo stvar profita“ i uputao „šta će biti sa gotovo 900 zaposlenih od kojih su 400 magistri farmacije“.

Kovačević je podsetio da je mreža državnih apoteka ranije ustanovljena da bi gradjani imali sigurno snabdevanje lekovima.

„Sada će strani lanci apoteka, koji se šire Srbijom, zadovoljno da trljaju ruke jer će za male pare dobiti beogradske apoteke, izgradjene našim novcem, preurediti ih i ‘racionalizovati’ mrežu i lako ostvariti veliki profit“, rekao je Kovačević.

Kovačević je dodao da su „apotekarske ustanove ranije ugašene, likvidirane, prodate ili date u zakup u Novom Sadu, Somboru, Apatinu, Šapcu, Zrenjaninu, Pančevu, Leskovcu, Vranju, Boru, Gornjem Milanovcu…“

„Vlast SNS-a će sve prodati – Beogradjanku, Sava centar, apoteke – ne bi bilo iznenadjenje ni da prodaju mostove i tunele ako im ustreba još para“, naveo je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.