Narodna stranka: Telekom je inovator u nalaženju načina za izvlačenje novca gradjana

 Narodna stranka pozvala je danas Telekom Srbija da pauzira sve planove za podelu 25 miliona evra startap firmama u narednih pet godina, dok se ne raščiste sve nejasnoće i otklone sumnje u moguće koruptivne radnje, jer „preti opasnost“ da će ta kompanija da deli „pet miliona evra godišnje bez jasnih i unapred objavljenih kriterijuma“.

„Telekom je inovator u pronalaženju načina za izvlačenje novca poreskih obveznika. Nakon netransparentnog ulaganja novca u razna sponzorstva partijskih klubova i kompanija, sa razlogom se pitamo da li je ovaj projekat najnoviji način sakrivanja tragova trošenja para koje pripadaju svima nama“, rekao je koordinator Odbora Narodne stranke za digitalnu transformaciju Nenad Bučevac.

„Ko je odobrio da Telekom Srbija, kompanija u državnom vlasništvu, ulaže čak četvrtinu neto dobiti na godišnjem nivou u ovakav poduhvat i kocka se novcem koji nije vlasništvo privatnih investitora? Ko će odlučivati kako se novac raspodeljuje i koje su garancije da dodeljeni novac neće služiti za malverzacije“, upitao je Bučevac, saopštila je Narodna stranka.

On je upitao i kako je direktor Vladimir Lučić zaključio da taj projekat može uvećati prihod Telekoma i višestruko podići vrednost kompanije.

„Narodna stranka smatra da Telekom, ukoliko zaista želi da radi na uvećanju svoje vrednosti, može postati korporativni investitor kapitala koji ulaže u projekte koji su u interesnoj sferi korporacije. Time bi se poboljšali kvalitet i dostpunost usluga, smanjila neefikasnost poslovanja i izvršila dobra preraspodela interno zaposlenih“, objasnio je Bučevac.

On je istakao da Narodna stranka podržava sve vidove ulaganja u startapove, i izazio nadu da je bar deo predstavnika vlasti uvideo da su bili pogrešni potezi Vlade Srbije prilikom pokretanja teme retroaktivne naplate poreza frilenserima i uvodjenja testova samostalnosti.

„Odbor Narodne stranke za digitalnu transformaciju pita kakvo upravljačko i operativno iskustvo Telekom može ponuditi startap kompanijama, kao i ko će biti vlasnik udela u startapovima i same intelektualne svojine i da li će svaki startap pojedinačno biti opterećen papirološkim procedurama koje zahtevaju konsolidovani bilansi Telekoma“, upitao je Bučevac.

Naveo je da Odbor Narodne stranke za digitalnu transformaciju stavlja na raspolaganje sve svoje članove koji se bave finansijama, preduzetništvom i pravom svakom pojedincu koji se susreće sa izazovima u startap oblasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.