U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 17. april 2017. godinu

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od ponedeljka, 17. aprila najčešće pišu o protestima „Protiv diktature“ koji se održavaju 14 dana za redom u više gradova Srbije i o referendumu o ustavnim promenama u Turskoj.

ALO – „Nećemo dozvoliti nasilje na ulicama“ – o crvenoj liniji protesta, koji je postavio premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Vladika kaznio popa Draga zbog Parova“ – o kazni koju je izrekao vladika Justin ocu Dragu Ljubičiću zbog boravka na „mestu bluda i razvrata“.

BLIC – Pod naslovom „Tači gospodar droge, šverca oružja i goriva“, list objavljuje detalje iz tajnih dokumenata o albanskoj mafiji na Kosovu. „Ni praznici nisu ubili protest“, o protestu „Protiv diktature“, koji se održavao i tokom uskršnjih praznika. „Najteži zločinci bez trunke kajanja“ o akciji lista i Fondacije „Tijana Jurić“ da svaki ubica deteta bude kažnjen doživotnom robijom.

VEČERNJE NOVOSTI – „Vaskršnja radost od Gračanice do Krupe“, proslavljen najveći hrišćanski praznik, hiljade vernika ispunilo crkve i manastire. „Hrvati izbrisali čak 67.000 Srba“, podaci hrvatskog Ministarstva uprave pokazuju da je primenom Zakona o prebivalištu samo u poslednje vreme sa popisa birača u Hrvatskoj izbrisano čak 67.496 hrvatskih gradjana srpske nacionalnosti. „Predsednika bira narod, a ne RIK“, stav premijera i novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića uoči proglašenja zvaničnih rezultata izbora.

DANAS – „Studenti brane dostojanstvo od obmane i zastrašivanja“, kaže poslanik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović povodom održavanja protesta „Protiv diktature“. „Vlast mora da prihvati protest gradjana“, kaže lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović. „Erdogan na pragu neograničene moći?“, list piše da bi ukoliko Turska predje na predsednički sistem to značilo da sadašnji predsednik Tajip Erdogan još dva kruga može da provede na vlasti.

KURIR – „Pobili Srbe na Vaskrs“ o ubistvu porodice Čikarić na zapadu Holandije. „Božji znak“ o tome da se na Uskrs na čelu predsednika Rusije Vladimira Putina pojavio krst.

POLITIKA – „Snažnije okrilje za Studenicu“, o prirodnim i kulturnim dobrima pod zaštitom UNESKO-a. „Nova era Redžepa Tajipa Erdogana“, o referendumu u Turskoj. „Srbi me nerviraju jer ne uče iz istorije“, kaže pesnik Čarls Simić.

SRPSKI TELEGRAF – „Putinu se ukazao krst na čelu“, o kako list navodi, uskršnjem čudu da se na licu Vladimira Putina pojavio krst. „Sud uništio dokaze o ubistvima mafijaša“, o tome da ubice Branislava Matića Belog, Radeta Ćaldovića Ćente, Gorana Vukovića i drugih neće biti otkrivene. „Srpski učesnik Evrovizije dilovao drogu“ –  policija upala u kuću Tomislava Ilića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.