U trendu

Naslovne strane za sredu, 9. oktobar 2019. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 9. oktobar, pišu o početku izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo, o najavi širenja protesta taksista iz Beograda na druge gradove Srbije i o rezultatima kosovskih izbora.

ALO – „Rak izjeda ribu u Dunavu“ o tome da kuga uništava ikru i riblju mladj.

BLIC – Pod naslovom „Kurti i Osmani u trci za premijera“ list piše o mogućim kandidatima za novog šefa vlade Kosova.

VEČERNJE NOVOSTI – „Srbija postaje talac taksista“, o najavi protesta članova taksi udruženja i van Beograda. Pod naslovom „Temelj za trasu mira i razvoja“ o početku radova na izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo.

DANAS – „Taksiste je neko pogrešno informisao“, kaže za list ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić povodom njihovog protesta. O očekivanjima Zapada od nove vladajuće koalicije na Kosovu, u tekstu „SAD i EU žele Srpsku listu u Kurtijevoj vladi“.

INFORMER – „Na autoputu od Beograda do Niša brzinu će meriti 56 kamera“ o najavi postavljanja kamera na autoputu Beograd – Niš.

KURIR – „Vučiću orden Svetog Save prvog reda“ o dodeli tog priznanja Srpske pravoslavne crkve predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na svečanosti povodom osam vekova autokefalnosti SPC.

POLITIKA – U tekstu „Lutovac protiv starih članova DS“ o navodnim podelama u toj stranci u vezi učešća u dijalogu vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta.

SRPSKI TELEGRAF – „Erdogan: Most preko Save je projekat mira“ o početku izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.