U trendu

Naslovne strane za utorak 23. maj 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o dešavanjima nakon masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“, pripremama za veliki miting Srpske napredne stranke i o protestu opozicije „Srbija protiv nasilja“.

ALO – „U školu samo ko hoće i može“ o uslovima pod kojima je počela nastava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u kojoj se 3. maja dogodilo masovno ubistvo.

BLIC – „Tri opcije roditelja dece iz ‘Ribnikara'“, o tome kako će biti završena školska godina za učenike te škole. O nominaciji Džejmsa O’Brajena za pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja „Bajdenov specijalac za Balkan“.

VEČERNJE NOVOSTI – O načinu završetka školske godine za učenike škole „Vladislav Ribnikar“ list piše pod naslovom „Ko neće u školu zaključuju mu ocene“. „Eskobar ruši sve dogovore oko ZSO“, list piše da je američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar odgovoran za to što Priština ne primenjuje dogovor o ZSO.

DANAS – „Vučić se nada da će se protesti razvodniti“, list analizira da li će biti ispunjeni zahtevi građana i opozicije sa protesta „Srbija protiv nasilja“. „Muzikoterapija nije metoda protiv traume“, o spornoj terapiji za učenike OŠ „Vladislav Ribnikar“, zbog koje je pokrenut vanredni inspekcijski nadzor u Klinici za psihijatriju UKC Srbije. Arhitekta Bojan Kovačević o proširivanju Beograda na vodi „Beogradski sajam da ostane javno kulturno dobro“.

INFORMER – List piše da se utvrđuje zbog čega je dečak od 13 godina počinio masovno ubistvo u beogradskoj osnovnoj školi „Kostina majka pod istragom“.

KURIR – „Ribnikar“ o masovnom ubistvu u toj beogradskoj školi, i njegovim posledicama.

NOVA – O svedočenju oca devojčice ubijene u OŠ „Vladislav Ribnikar“ list piše pod naslovom „Moja sudbina je teška, ali ću je nositi onako kako me je Sofija mudro naučila“. List navodi da lokalni moćnik u Lajkovcu poziva građane na skup SNS-a „Telefonom nudi pare i posao za dolazak na kontramiting“. O novom ministru prosvete „Umesto Ružića neko iz redova socijalista“.

POLITIKA – Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković o 120 milijardi ulaganja „Povećane i subvencije po hektaru“. O situaciji nakon višestrukog ubistva „Prosvetna inspekcija ušla u OŠ ‘Vladislav Ribnikar'“.

SRPSKI TELEGRAF – O Srbima sa Kosova koji su krenuli pešice na skup Srpske napredne stranke u Beogradu, 26. maja „Noge su nam krvave, ali smo u petak u Beogradu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.