U trendu

NDMBGD: Belivukove tvrdnje govore o umešanosti SNS u kriminalne radnje

Pokret „Ne davimo Beograd“ ocenio je danas da tvrdnje vodje kriminalnog klana Veljka Belivuka o učešću u rušenju u Savamali i drugim kriminalnim radnjama „nesumnjivo govore o umešanosti vrha Srpske radikalne stranke i njenih satelita“ u brojne kriminalne poduhvate i o korišćenju kriminalnih grupa i klanova u svakodnevnim poslovima.

Taj pokret je ocenio da se operacija obima kakva je vidjena u noćnom rušenju u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, kada je grupa od tridesetak maskiranih osoba uz pomoć teške mehanizacije rušila objekte, vezivala prolaznike i otimala im telefone, ne bi mogla da se dogodi bez koordinacije policije, gradskih službi i naloga iz vrha vlasti.

„Sada je i više nego očigledno da je u rušenje u Savamali na terenu bio umešan kriminalni klan Veljka Belivuka i Zvonka Veselinovića, a sve uz direktnu naredbu Siniše Malog, Gorana Vesića, Nikole Nikodijevića, i amin Aleksandra Vučića i ostalih ljudi iz vrha Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije“, naveo je taj pokret.

Kako je ranije javio portal Nova S, Belivuk je prilikom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal za neko drugo krivično delo izjavio da tužilaštvo i policija podmeće dokaze protiv njega i da će, ako se to nastavi, ispričati sve što je radio za državu u proteklim godinama, počevši od rušenja u Hercegovačkoj ulici.

„Ukoliko tužilac nastavi da podmeće dokaze protiv nas i izmišlja, biću prinudjen da ispričam sve što smo radili za državu. Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima“, rekao je Belivuk na saslušanju i dodao da su to rušenje organizovali on, Sale (ubijeni Aleksandar Stanković) i Zvonko Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar