U trendu

Ne davimo Beograd i Inicijativa za Požegu potpisali memorandum o partiji Zeleno-levi front

Pokret Ne davimo Beograd potpisao je memorandum o saradnji sa lokalnom organizacijom Inicijativa za Požegu, u sklopu prerastanja pokreta u partiju Zeleno-levi front, koja će delovati na nacionalnom nivou.

Inicijativa za Požegu je ovim sporazumom i zvanično postala partnerska organizacija u procesu izgradnje partije Zeleno-levi front, koja će delovati na teritoriji cele Srbije.

„Zajednička izgradnja partije je nastavak višegodišnje uspešne saradnje između dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu životnu sredinu, kao i za demokratsko, pravedno i solidarno društvo. Sa našim saborcima iz Inicijative za Požegu smo zajedničkim snagama nastupili i na prethodnim parlamentarnim izborima na kojima smo dobili podršku za izgradnju nove zeleno-leve snage na nacionalnom nivou. Ovim sporazumom nastavljamo našu borbu i za sve druge gradove u Srbiji kroz Zeleno-levi front Ne damo Srbiju“, izjavio je Robert Kozma, narodni poslanik Zeleno-levog poslaničkog kluba.

Član Glavnog odbora Inicijative za Požegu Bogdan Radovanović izjavio je da je vreme da se građanima ponude i odgovori na šira pitanja od onih lokalnih i komunalnih.

„Dugoročna saradnja sa autentičnim samoniklim lokalnim pokretima širom Srbije pokazala se plodotvorna. Zadovoljstvo nam je da smo se našli upravo sa ljudima koji su naši istomišljenici i osvedočeni borci za javni interes. Inicijativa za Požegu nastavlja da funkcioniše kao i do sada, kao autonomna organizacija, a partnerski odnosi sa Zeleno-levim frontom će omogućiti međusobnu podršku i jačanje zajedničkih kapaciteta“, izjavio je Radovanović.

Partija Zeleno-levi front nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama, a partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.