U trendu

Ne da(vi)mo Beograd organizuje protestni koncert

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd najavila je da će na Dan oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu, 20. oktobra, održati protestni koncert na Trgu Republike od 18 časova.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd već je organizovala šest protesta povodom rušenja objekata u Savamali, a ovoga puta planiran je koncert na kojem će nastupiti Jarboli, Prti Bee Gee, Lira Vega, Smoke Mardeljano, Kazna za uši, Fish in Oil i Dj Flip.

Kako je najavljeno, program će voditi pisac Marko Vidojković.

„Dan oslobodjenja Beograda, 20. oktobar, slavimo protestnim koncertom s porukom da se sloboda ne dobija, već osvaja i da je niko neće izboriti za nas. Ponosni na slobodarski duh grada i poštujući antifašističke tekovine po kojima praznik Beograda nosi ime“, navedeno je u saopštenju i pozivu koji je inicijativa uputila preko društvenih mreža.

Kako je istaknuto, ovim koncertom slavi se ideja grada koji pripada svim njegovim gradjanima, u kome se ne manipuliše ni istorijom ni sadašnjošću, ni vrednostima antifašizma, kao ni javnim interesom i vladavinom prava.

„Proslavljamo ideju grada u kome će zajednički resursi, obrazovanje, zdravstvo, prevoz i socijalna zaštita biti javni i dostupni svim gradjanima. Proslavljamo svesni da će borba biti teška i duga, ali još odlučniji da odbijemo strah i ne odustanemo“, ukazala je inicijativa Ne da(vi)mo Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.