Nikezić (SSP) Zorani MIhajlović: Pljuvanje Djilasa jedini način da obezbedite prisustvo u …

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić poručio je ministarki energetike Zorani Mihajlović povodom njenog gostovanja u emisiji Amidži šou (TV Pink) da je „pljuvanje po Draganu Djilasu“ jedini način da sebi obezbedi medijsku prisutnost jer je po kazni dobila resor koji ima 13 puta manji budžet od onog koji je pre vodila.

„Znate i da će Vam pljuvanje Dragana Djilasa obezbediti tu medijsku prisutnost, a nadate se da, uz Luku Kebaru, Srbislava Filipovića i Janka Languru, dobijete i Vi neki poen kod šefa“, naveo je Nikezić, a saopštila SSP.

On je rekao da putevi jesu važni, ali da je mnogo važnije od ulaganja u puteve ulaganje u ljude jer inače tim putevima neće imati ko da se vozi.

Takodje je, kako je naveo, dobro da se putevi grade ako se izvodjači biraju na tenderima i ako posao većim delom rade domaće firme.

„Na žalost, Srbiju godišnje napusti preko 60.000 mladih, pa su novi autoputevi prazni, toliko prazni da niko nema interesa da na njima otvori ni jednu jedinu benzinsku pumpu“, kazao je Nikezić.

Prema njegovim rečima izgradnja puteva može imati pozitivan efekat na privredu, ali samo ako se izvodjači biraju na tenderu, gradnja završi u roku i puteve izgrade domaće firme.

„Od kada ste vi na vlasti, praktično svi izvodjači su strane firme, izabrane bez tendera, sa naduvanim cenama i probijenim rokovima, pa ste javni dug zemlje skoro duplirali, sa 15 na 28 milijardi evra“, poručio je ministarki Nikezić.

Podsetio ju je na pet najvećih gradjevinskih projekata koji su započeti u vreme njenog mandata kada su za sve izvodjače radova izabrane strane firme mimo tendera, čime su direktno oštećeni budžet i gradjani budžet.

„Pravljenjem takvih štetnih dilova ste upropastili i srpsku gradjevinsku operativu, pa danas radnici ‘Mostogradnje’ 15 meseci ne primaju platu, dok vijadukte i mostove po Srbiji grade radnici iz Turske, Kine, Indije i Albanije“, naveo je Nikezić.

Osta

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.