U trendu

Niš: Protest Dveri, Zavetnika i Novog DSS zbog evropskog plana za Kosovo

U Nišu su pristalice stranaka opozicione desnice danas odale poštu žrtvama NATO bombardovanja 1999. i tražile odbacivanje prihvaćenog evropskog sporazuma za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova.

Na skupu ispred Skupštine grada, čiji učesnici su nosili transparente „Vučiću pregazio si Ustav“, i „Ne kapitulaciji“, tražena je ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog prihvatanja tog sporazuma.

Predstavnci lokalnih odbora Dveri, stranke Zavetnici i Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) – stranaka koje sebe nazivaju „državotvornom opozicijom“, optužili su Vučića i da je prihvatanjem evropskog plana za Kosova, pogazio Ustav Srbije.

Predsednica Gradskog odbira Dveri Tamara Milenković Kerković je istakla da je međunarodno pravo pregaženo 24. marta 1999, kada je počeo nepad NATO-a na SRJ, a da je sada Vučić prihvatanjem tog plana pogazio sve zakone Srbije.

Predstavnik stranke Zavetnici Vili Hadžić je kazao da se prihvatanjem sporazuma „kompletna srpska duhovna baština na Kosovu predaje u ruke lažnih Ilira“.

Predstavnik Nove DSS Zoran Stojanović nazvao je Vučića „najvećim izdajnikom u istoriji srpskog roda“ i ukazao da „niko nema pravo da daje ono što su nam očevi i dedovi ostavili u nasleđe“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar