U trendu

Nova: Beogradjanima hitno na uvid izveštaj o tehničkim pregledima vozila GSP

Nova stranka zatražila je danas da se javnosti i gradjanima stavi na uvid izveštaj o vanrednom tehničkom pregledu ispravnosti vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) u Beogradu, koji je naložen nakon serije nesreća u kojima su učestvovala vozila GSP.

Ta stranka je u saopštenju podsetila da je Gradski sekretarijat za javni prevoz naložio vanredni tehnički pregled za sva vozila do 31. maja, a da ni nakon nedelju dana od isteka tog roka javnost nije upoznata za rezultatima.

Nova stranka je zatražila da se taj izveštaj odmah dostavi gradjanima na uvid kako bi ubuduće znali da li i koliko reskiraju svoje i živote svoje dece kada zakorače u neki od autobusa, trolejbusa ili tramvaja na ulicama Beograda.

„Da ne ukazujemo iznova, kao svih proteklih meseci, na ostale probleme sa kojima su suočeni naši sugradjani – brojnost vozila na ulicama, kao ni na stanje u samim vozilima, gde zimi nema grejanja, leti ne radi klime, a i zimi i leti ne rade vrata, vise kablovi sa krova i slično, postavljamo jasno pitanje da li je i koliko njih uopšte ispravno za prevoz putnika, s obzirom na pooštrene mere tehničkih pregleda“, dodala je ta stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.