U trendu

Nova.rs: Stefanović ponudio ostavku pre više od deset dana

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović ponudio je pre više od deset dana ostavku na mesto šefa beogradskih naprednjaka predsedniku SNS Aleksandru Vučiću, prenosi portal Nova.rs pozivajući se na svoja saznanja.

Kako navodi portal, Stefanović je ponudio ostavku pre organizovanja izjašnjavanja odbora SNS širom Srbije i zahteva za njegovu smenu sa svih funkcija, i stranačkih i državnih.

Prema rečima izvora portala iz vrha vladajuće stranke, Stefanović se na taj korak odlučio nakon odluke o spajanju Srpskog patriotskog saveza (SPAS) i SNS-a, što se ocenjuje kao „najava da bi (Aleksandar) Šapić mogao da postane prvi čovek stranke u prestonici“.

Prema istom izvoru, Vučić je odbio da se o Stefanovićevom predlogu odmah izjasni, navodeći da će se o tome razgovarati nakon što se vrati iz zvaničnih poseta Briselu i Pragu.

Izvor portala je, kako se navodi, rekao i da je Stefanović u više navrata i zbog različitih povoda nudio Vučiću svoju ostavku, ali da ju je šef naprednjaka uvek odbijao.

„Medjutim, kad je krenulo glasanje po odborima u stranci, Stefanović je zauzeo stav da neće podnositi ostavku, već da će sačekati odluku stranačkih organa, odnosno sednicu Glavnog odbora partije, koja je zakazana za 29. maj. Naravno da će pre toga ponovo razgovarati za Vučićem“, rekao je sagovornik portala Nova.rs.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.