U trendu

Nova stranka-Da se struka pita: Starijima se na jugu Srbije dele vitamini u neodobrenim pakovanjima

Nova stranka – Da se struka pita navela je danas da se starijim osobama i korisnicima staračkih domova na jugu Srbije u „privatnom aranžmanu“ i u „neodobrenim pakovanjima“ dele vitamini C i D3, kao i Zn mineral.

„U ovoj i ovakvoj kampanji učestvuju dva poznata domaća proizvodjača suplemenata koja bi trebalo da znaju da je za svako prometovanje potrebno da su pakovanje i uputstvo u skladu sa stručnim mišljnjem“, navela je u saopštenju članica Predsedništva te stranke Stana Bekčić.

Po njenim rečima, zbunjeni pacijenti odlaze do apoteka i pitaju farmaceute da koriste neke od tih vitamina ako imaju neku bolest, kao i koje je doziranje i kada da uzimaju te vitamine.

„Ovog puta ne ide reklama na televizijama sa nacionalnom frekvencijom sa predsednikom države koji govori o poklonu svim penzionerima u vidu vitamina C, D3 i Zn minerala kao tokom prethodne kampanje. Lekari stalno ukazuju na opasnost nekontrolisanog korišćenja vitamina, ali taj rizik po bezbednost i sigurnost pacijenata je ostavljen i ovog puta po strani“, dodala je Bekčić.

Ona je istakla da će Nova stranka – Da se struka pita uvek ukazivati „na svaku stručnu i etičku povredu, kao i na sve vrste manipulacija i pokušaje dodvoravanja stanovništvu Srbije, na sasvim pogrešan način i u suprotnosti sa zakonima koje svako društvo donosi insistirajući na svojoj uredjenosti nasuprot otvorenim vratima anarhije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar