Nova stranka: Luka Novi Sad kršila Zakon o javnim nabavkama

Nova stranka optužila je danas Luku Novi Sad i njenog direktora Aleksandra Milovančeva da nije objavljivala oglase za javne nabavke, iako je po zakonu bila obavezna na to.

„Luka Novi Sad je za više od dve godine, koliko važi Zakon o javnim nabavkama, objavila samo pet oglasa na Portalu javnih nabavki i sve u poslednja dva meseca. To znači da su Zakon o javnim nabavkama počeli primenjivati za dve godine zakašnjenja“, navela je Nova stranka u saopštenju.

Navodi se da se iz finansijskog izveštaja vidi da je Luka Novi Sad samo u 2013. godini imala troškove nabavke materijala 55 miliona dinara i troškove nabavke proizvodnih usluga 69 miliona dinara, a većinu tih nabavki su morali oglasiti, što nisu učinili.

„To nije iznenađenje ako se zna da je na čelu Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev, hirurg po profesiji i stručnjak za malverzacije u javnim nabavkama, zbog kojih je već osuđivan kao direktor Instituta za plućne bolesti“, piše u saopštenju.

Novosadski odbor Nove stranke zatražio je da takva negativna praksa Luke Novi Sad bude na odgovarajući način sankcionisana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.