Nova stranka: Luka Novi Sad kršila Zakon o javnim nabavkama

Nova stranka optužila je danas Luku Novi Sad i njenog direktora Aleksandra Milovančeva da nije objavljivala oglase za javne nabavke, iako je po zakonu bila obavezna na to.

Foto: Beta

Foto: Beta

„Luka Novi Sad je za više od dve godine, koliko važi Zakon o javnim nabavkama, objavila samo pet oglasa na Portalu javnih nabavki i sve u poslednja dva meseca. To znači da su Zakon o javnim nabavkama počeli primenjivati za dve godine zakašnjenja“, navela je Nova stranka u saopštenju.

Navodi se da se iz finansijskog izveštaja vidi da je Luka Novi Sad samo u 2013. godini imala troškove nabavke materijala 55 miliona dinara i troškove nabavke proizvodnih usluga 69 miliona dinara, a većinu tih nabavki su morali oglasiti, što nisu učinili.

„To nije iznenađenje ako se zna da je na čelu Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev, hirurg po profesiji i stručnjak za malverzacije u javnim nabavkama, zbog kojih je već osuđivan kao direktor Instituta za plućne bolesti“, piše u saopštenju.

Novosadski odbor Nove stranke zatražio je da takva negativna praksa Luke Novi Sad bude na odgovarajući način sankcionisana.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar